top of page
IMG_6474.JPG

INDEKLIMA

Hvorfor investere i et indeklimaanlæg eller et varmegenvindingsanlæg?

Et indeklimaanlæg sørger for god ventilation i din bolig og sikrer et sundt og godt indeklima. Et varmegenvindingsanlæg genanvender den varme, du allerede har betalt for én gang.

INDEKLIMAANLÆGGET SØRGER FOR VENTILATION I BOLIGEN

Få sundt indeklima med indeklimaanlæg og spar penge på varmegenvindingsanlæg. I takt med at vi isolerer vores huse bedre, er det nødvendigt at lufte ud dagligt for at undgå fugtskader, råd og skimmelsvamp i boligen.

Husker du at få lavet gennemtræk i hele huset flere gange om dagen - også om vinteren? Et indeklimaanlæg sørger for ventilation og et sundt indeklima.

 

Det er et lovkrav, at der skal være et vist mål af udluftning i ethvert beboelsesrum. Et kvalitets indeklimaanlæg, der opfylder de skærpede krav i bygningsreglementet, sørger for, at din bolig er får det lovbefalede luftskifte på min. 0,35l/s pr. brutto/m², samtidig med at indeklimaanlægget bruger et minimum af strøm.

Tegning.png

VARMEGENVINDINGS ANLÆG

UDNYTTER

VARMEN

TO GANGE

Et varmegenvindingsanlæg genvinder den varme, du allerede har betalt for en gang (op til 95%).
Hvis du lufter ud flere gange dagligt eller opfylder ventilationskravet på almindelig vis gennem for eksempel vinduesriste, får du et stort varmetab. Du sparer penge på varmeregningen ved at få et varmegenvindingsanlæg -  du beholder varmen inde i huset i stedet for at sende den ud til fuglene.

IMG_8246_edited.jpg

FUGTSTYRET INDEKLIMAANLÆG

Fugt er en økonomisk og sundhedsmæssig risiko, så der er flere gode grunde til, at investere i et fugtstyret indeklimaanlæg.
Ved brug af et fugtstyret indeklimaanlæg, opnår du en bedre styring af indeklimaet. Du undgår fugt i boligen og får et sundere indeklima og et hus, der bevarer sin værdi længere. Et menneske afgiver ca. 2 liter væske i døgnet gennem sved og ånde. Derudover kommer der fugt, når vi går i bad, tørrer tøj og laver mad. Fugt er skyld i over 90% af alle bygningsskader - råd og svampeskader - og medvirker til at forringe boligens værdi.

ET INDEKLIMA

ANLÆG FJERNER

OGSÅ GENER

FRA STØV

Allergi, forkølelse, overfølsomhed og andre irritationer kan alle opstå i forbindelse med støv. Vores indeklima er belastet af støv, pollen, radon, dampe og kemikalier. Et fugtstyret indeklimaanlæg fjerner generne fra disse ting. 

Et fugtstyret indeklimaanlæg formindsker risikoen for gener fra blandt andet støvmider samtidig med, at det fjerner den unødige fugt i huset. Husstøvmideallergi er blandt de farligste allergier og er uhelbredelig. Man regner med, at over halvdelen af astmatilfælde blandt børn, skyldes husstøvmideallergi.

INDEKLIMANLÆGGET SKAL INDREGULERES AF FAGFOLK

Alle indeklimaanlæg bør indreguleres af sagkyndige teknikere for at sikre, at indeklimaanlægget kører optimalt, og at det er indstillet til ventilationskravet i netop din bolig.

bottom of page